середа, 27 травня 2020 р.

Курси і вебінари від «Всеосвіти»

https://vseosvita.ua/news/kursy-i-vebinary-vid-vseosvity-vidpovidaiut-zminam-do-poriadku-pidvyshchennia-kvalifikatsii-5623.html

Курси і вебінари від «Всеосвіти» відповідають змінам до Порядку підвищення кваліфікації

Курси та вебінари від «Всеосвіти» мають бути зараховані у підвищення кваліфікації.
Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову №1133 від 27 грудня 2019 року «Про внесення змін до Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»
Нагадаємо, що 21 серпня Уряд прийняв Постанову №800, якою затвердив «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», і 3-го вересня ця постанова набула чинності.
З 2020 року під час підвищення кваліфікації офіційно діятиме принцип «гроші ходять за вчителем», а педагоги братимуть безпосередню участь у плануванні свого професійного розвитку.
Інформаційно-освітній проєкт «Всеосвіта» повністю відповідає вимогам Порядку підвищення кваліфікації. Згідно з документом, курси та вебінари від «Всеосвіти» мають бути включені у річний план підвищення кваліфікації і будуть зараховані у підвищення кваліфікації.
 Детальніше про зміни до Порядку підвищення кваліфікації: 
Пункт 9. Суб’єктом підвищення кваліфікації може бути заклад освіти (його структурний підрозділ), наукова установа, інша юридична чи фізична особа, у тому числі фізична особа – підприємець, що провадить освітню діяльність у сфері підвищення кваліфікації педагогічних та/або науково-педагогічних працівників.
«Всеосвіта» повністю відповідає вище зазначеному пункту Порядку.
Суб’єкт підвищення кваліфікації може організовувати освітню діяльність у сфері підвищення кваліфікації за місцем провадження власної освітньої діяльності та/або за місцем роботи педагогічних та/або науково-педагогічних працівників, за іншим місцем (місцями) та/або дистанційно, якщо це передбачено договором та/або відповідною програмою.
«Всеосвіта» проводить власну освітню діяльність дистанційно.
Пункт 10. Суб’єкти підвищення кваліфікації забезпечують відкритість і доступність інформації про кожну власну програму підвищення кваліфікації шляхом її оприлюднення на своїх вебсайтах.
«Всеосвіта» повністю відповідає цьому пункту. На онлайнпорталі розміщена детальна інформація про кожний курс і кожний вебінар, до яких мають доступ усі користувачі сайту.
Пункт 13. За результатами проходження підвищення кваліфікації педагогічним та науково-педагогічним працівникам видається документ про підвищення кваліфікації, технічний опис, дизайн, спосіб виготовлення, порядок видачі та обліку якого визначається відповідним суб’єктом підвищення кваліфікації.
До кожного вебінара та курсу від «Всеосвіти» можна замовити сертифікат, зміст якого повністю відповідає вимогам документів про підвищення кваліфікації (згідно пункту 13 «Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»).
Сторінка курсів: https://vseosvita.ua/course
Сторінка вебінарів: https://vseosvita.ua/webinar