середа, 20 травня 2020 р.

Українські платформи та ресурси для самоосвіти вчителів





Ми всі постійно вчимося. І в закладках браузера кожного вчителя мають бути перевірені сайти з освітніми ресурсами, де можна знайти щось цікаве та необхідне. Третя підбірка #EdProрекомендує саме про такі навчальні платформи, які повністю чи частково орієнтовані на освітян.


Сайт з онлайн-курсами, підручниками і спецпроектами, також тут є «ЗНО платформа» – безкоштовний сервіс для самостійної підготовки майбутніх абітурієнтів. На EdEra є онлайн-книги з інтегрованими відео та тестами, блог з матеріалами про освітні тенденції, корисні прийоми та техніки навчання.

Обладнання: комп'ютер
Вартість: безкоштовно
Предмети: курси з шкільних предметів та особистісного і професійного розвитку
Мова: українська, російська
Фейсбук-сторінка: EdEra


Відеолекції кращих викладачів провідних університетів України, курси провідних університетів світу українською мовою, форум для обговорення, тести для перевірки та сертифікати за всі виконані завдання. Чимало курсів створені чи перекладені саме для освітян.

Обладнання: комп'ютер, планшет, телефон
Вартість: безкоштовна
Предмети: дуже різні напрямки як для освітян, так і для представників інших професій
Мова: українська
Сайт: 
https://prometheus.org.ua/
Фейсбук-сторінка: 
Prometheus
Сайт з вебінарами, конференціями, конкурсами та журналом для освітян, всеукраїнською олімпіадою, матеріалами для позакласної роботи та проведення уроків. За проходження курсів чи конкурсів учні та вчителі отримують свідоцтва і відзнаки. У пошуці можна знайти потрібний матеріал за підручником, предметом чи класом.

Обладнання: комп'ютер
Вартість: безкоштовно
Предмети: шкільна програма, дошкільна та позашкільна освіта
Мова: українська
Сайт: 
https://naurok.com.ua/webinar
Фейсбук-сторінка: На Урок. Для вчителів та батьків


Сайт з курсами, тренінгами, хакатонами і лекціями в Харкові. Тут зібрана інформація і порівняння всіх курсів і шкіл: від занять англійською мовою або курсів QA (тестування) і до навчання 1с.
В основному, більшість курсів та тренінгів дають базу або допомагають поглибити знання. Усі курси, статті та події відмічені тегами, що означає поділ за рівнями: Су - для початківців, Ха - для тих, хто хоче поглибити знання, Рі - для тренерів і викладачів.

Обладнання: комп'ютер
Вартість: платні та безкоштовні курси
Предмети: різнопрофільні курси
Мова: українська, російська
Сайт: 
https://sukhari.com.ua/
Фейсбук-сторінка: Портал в непрерывное образование СуХаРи